Harrastustoiminta Lappeenrannassa

Asuessasi Lappeenrannassa saatat kaivata uusia harrastuksia ja uudenlaista tekemistä. Harrastukset ovatkin oiva tapa saada uusia ystäviä ja tutustua muihin – moni ystävyys- ja rakkaussuhde on saanut alkunsa juurikin harrastuksen parista – yhteisistä mielenkiinnon kohteista ja yhteisestä tekemisestä. Uusi harrastus voi siis avata aivan uudenlaisia, toisinaan jopa yllättäviä, ovia. Mitä Lappeenrannassa sitten voi harrastaa? Kokosimme näille sivuille muutamia vinkkejä.
Hyvä uutinen on se, että Lappeenranta tarjoaa monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Päästäksesi alkuun harrastuksen etsinnässä ja valinnassa, voi olla hyvä idea ottaa yhteyttä Lappeenrannassa toimiviin järjestöihin. Voit myös selailla lappeenrantalaisia lehtiä ja yrittää etsiä niistä sinua kiinnostavia harrastusmahdollisuuksia – yleensä alkamassa olevista kerhoista, kursseista sekä erilaisista harrastusryhmistä löytyy ilmoitus paikallisesta sanomalehdestä. Myös verkossa toimivat keskustelupalstat ovat oivia tietolähteitä – varsinkin, jos pidät mielessäsi, ettei kaikki netissä sanottu ole välttämättä 100% totta. Kavereilta ja opiskelukavereilta kannattaa kysyä vinkkejä ja suosituksia harrastusten suhteen. Myös tiedotuspiste Verkko saattaa osata auttaa sinua.
Vaikka tietyn sinua kiinnostavan kerhon, kurssin tai harrastusryhmän ilmoittautumisaika olisikin jo mennyt, kannattaa tästä huolimatta kysyä niiden järjestäjältä, mahtuisitko vielä mukaan. Toisinaan yksittäisiä paikkoja on voinut jäädä täyttämättä ja toisinaan ryhmään voidaan ottaa yksittäinen ylimääräinen osallistuja.

Liikunta

Lappeenrannasta löytyy useita kuntokeskuksia, jotka tarjoavat mukavat puitteet liikunnan harrastamiselle. Esimerkiksi Etelä-Karjalan liikuntakeskus, kaksi uimahallia sekä uimarannat tarjoavat mukavia liikuntamahdollisuuksia. Myllysaaresta löytyy suosittu uimaranta, jossa voi kesäisin nauttia saunan lämmöstä, vesiliukumäestä, hyppytornista, rantalentopallon pelaamisesta sekä kioskin tarjoamista herkuista. Talvisin alueella voi harrastaa avantouintia.
Lappeenranta tarjoaa oivat puitteet retkeilylle ja ulkoilulle. Kuntopolkuja on useiden kilometrien verran, esimerkiksi Kisapuistosta lähtee 4,5 kilometrin pituinen kuntopolku ja Lentokentän läheltä 7,7 kilometrin pituinen kuntopolku. Luonnossa liikkuminen on omiaan vähentämään opintojen kenties aiheuttamaa stressiä ja Lappeenranta tarjoaa tähän erinomaiset puitteet! Ulkoilu on ilmaista tekemistä, mutta sen aikaansaamat positiiviset vaikutukset niin mielelle kuin fyysiselle kunnollekin ovat kiistattomat.

Sopivia retkikohteita löytyy myös runsaasti. Esimerkiksi Karhusaari, Myötävirtaan retkeilyreitti, Mikonsaari, Pappilanniemen luontopolku sekä Saimaan pyöräilyreitti ovat erinomaisia retkikohteita. Jos pidät hiihtämisestä, kannattaa ottaa sukset mukaan ja katsastaa talvisin kaupungin ylläpitämiltä sivuilta tiedot kaupungin laduista sekä niiden kunnosta. Hiihtäminen on oiva tapaa pitää kuntoa yllä ja nauttia samalla raikkaasta talvi-ilmasta ja kauniista maisemista.

Musiikki ja tanssi

Jos olet kiinnostunut musiikista tai tanssista harrastuksena, kannattaa miettiä, sopisiko bänditoiminta sinulle. Lappeenrannasta löytyy bändisoittotiloja sekä nuoriso- ja monitoimitalosta että nuorisotilalta. Taidekoulu Estradin musiikkilinja tarjoaa sinulle mahdollisuuden opiskella bändisoittoa. Lappeenrannan seudulta löytyy myös joitakin äänitysstudioita.

Jos haluaisit harrastaa tanssia, kannattaa tutustua Tanssin tiedotuskeskuksen sivuihin ja etsiä aiheesta lisätietoa. Lappeenrannassa Lappeenrannan Tanssiopisto tarjoaa tanssin perustason opetusta. Tämän lisäksi Lappeenrannassa toimivat esimerkiksi Lappeenrannan tanssiurheilijat, Lauritsalan Visan tanssiryhmät, Saimaan nuorisoseurat, Lappeenrannan naisvoimistelijat ry sekä Kalevan nuoret. Ehkäpä joku näistä olisi sinulle oikea yhteydenottotaho?

Kuvataide ja teatteri

Lappeenrannan lasten ja nuorten kuvataidekoulu sekä Etelä-Karjalan kansalaisopisto tarjoavat kuvataideopetusta Lappeenrannan alueella. Erilaiset kurssit voivat olla oiva väylä aloittaa kuvataidealan harrastus. Jos mieluummin ihailet toisten tekemiä töitä, voit vierailla vaikkapa Etelä-Karjalan taidemuseossa tai Galleria Pihatossa. Teekkareiden kamerakerho sekä Saimaan kameraseura ry ovat hyviä yhteystahoja, jos haluat harrastaa valokuvausta. Valokuvaus on upea harrastus ja Lappeenrannasta on helppo löytää samanmielistä seuraa!

Jos haluat harrastaa teatteria, kannattaa selvittää toimiiko oppilaitoksessasi esimerkiksi teatterikerhoa. Myös nuorisoseurat saattavat järjestää teatterikerhotoimintaa. Taidekoulu Estradi ylläpitää nuorisoteatteria ja bändi- sekä sirkuskoulua. Lappeenrannan kaupunginteatteri harjoittaa ammattimaista teatteritoimintaa.

Muut harrastukset

Edellä mainittujen harrastusten lisäksi Lappeenrannassa on mahdollista harrastaa esimerkiksi sirkustaidetta, erilaisia kädentaitoja, järjestötoimintaa ja vapaaehtoistoimintaa. Lappeenrannassa onkin lukemattomia harrastusvaihtoehtoja, joista on helppo löytää mieleisensä.